MVA álláspont a program első komponensének (GINOP-5.2.2) időszakában létesített megállapodásokkal kapcsolatban egyéb külső szolgáltatókkal

A program alapkoncepciója szerint biztosít minden olyan információt, tudás,- illetve segédanyagot, mely alkalmassá teszi a jelentkezőt arra, hogy a saját üzleti tervét önállóan el tudja készíteni. A program továbbá ahhoz is hozzásegíti a jelentkezőket, a programban résztvevő fiatalokat, később vállalkozókat, hogy képes legyenek szelektálni a tevékenységét segítő számos üzleti lehetőség között, és el tudják dönteni melyek azok a szolgáltatások amelyek a hasznukra válnak, illetve melyek azok, amelyek ár-érték arányban esetlegesen nem szolgálják a terveiket. A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány erre figyelemmel csak bátorítani tudja a jelentkezőket, a fiatal vállalkozókat arra, hogy széles látókörrel tájékozódjanak az adódó üzleti lehetőségekről, és felelős döntéssel hozzák létre a maguk szerződéses jogviszonyait a költséghatékonyság, az ár-értékarányosság szem előtt tartásával.

Felhívjuk a figyelmet azonban arra, hogy az MVA konzorciumától független, harmadik féltől igénybe vett segítség, szolgáltatás nem veszélyeztetheti a programban megvalósítandó célokat. Ugyanis a program elsődleges célja és a forrás is annak rendelődik alá, hogy a fiatal vállalkozók alkalmassá váljanak arra, hogy mindennapi üzleti és gazdasági életben önállóan képviseljék érdekeiket, önállóan hozzák meg az egyes szükséges döntéseket.

Nem biztos, hogy érdemes a program első komponensének – GINOP-5.2.2 – időszaka alatt harmadik féllel szakmai segítséget jelentő megállapodást létesíteni, olyan szolgáltatásokat harmadik féltől igénybe venni, melyeket a program térítésmentesen biztosít. A programban részt vevő jelentkezők számára nem előnyös ha mással íratják meg az Üzleti Tervüket hanem hátrányt fog jelenti, mivel nem fogják tudni olyan fokon végiggondolni a vállalkozásalapítás körülményeit, és az első 3 üzleti évben vállalkozásukra eső teendőket, körülményeket, mint mikor saját maguk készítik.

A programban tevékenykedő szervezetek, trénerek, szakértők, igazolt módon megfelelő felkészültséggel és szakmai tapasztalattal rendelkeznek és így átadják a szükséges információkat és magas fokon tudnak szakmai támogatást nyújtani. Értjük ez alatt kifejezetten, az MVA GINOP-5.2.2 programjainak kimeneteiként létrejövő egyéni Üzleti Tervek egyéni jelentkezői összeállítását.

A létrehozott új vállalkozással, a GINOP-5.2.3 pályázat benyújtásával és későbbi teendőivel kapcsolatban a GINOP-5.2.2 pályázat, a mentorálás során átadja a szükséges információkat, azonban a pályázattal kapcsolatos, vállalkozói teendőket már nem tudja a GINOP-5.2.2 program egyénileg, olyan fokon minőségbiztosítani, mint az Üzleti Terv megírását, (többlépcsős ellenőrzés, eÜT- vÜT, direkt interakciók az MVA-val, egyéni személyes/telefonos konzultáció az ÜT jóváhagyás előtt) ezért az már egy más helyzet.

Leave A Comment?